dijous, 5 de novembre del 2009

La vampiressa del carrer Jocs Florals


Segur que us han arribat a la oïda la història sanguinària d’Enriqueta Martí, a qui anomenaren la Vampiressa del carrer Ponent. Doncs aquesta dona, que va ser detinguda el 1912 tenia una casa vella al carrer Jocs Florals, on s’hi varen trobar diversos cadàvers de nens i nenes.
El pis on vivia l’Enriqueta era un entresol ple d’habitacions tancades i fosques. La porqueria s’acumulava als racons i en el seu interior, dues nenes, Teresa Guitart i Angelita, vivien recloses des de feia anys, quan l’Enriqueta les havia raptat. La policia també va trobar un farcell amb ganivets ensangonats. Feia temps, havia viscut amb ells tres un nen que es deia Pepito, i que l’Enriqueta va matar sobre la taula de la cuina. Després el van escorxar, el van cuinar, i se’l van menjar. A una altra habitació, un sac ple d’ossos esmicolats i amb senyals d’haver estat exposats al foc i que s’elevaven a més d’una vintena. A una recambra closa, robes de nens i nenes sumptuosos i caríssims, ornamentada amb mobles de luxe, amb un conjunt de cartes escrites en clau i una llista d’inicials de noms.
La darrera habitació va donar la clau als policies. Dins, grans pots i urnes de vidre eren plenes de sang coagulada, vísceres, greixos i altres líquids, fruit de l’escorxament dels nens i nenes, al costat d’un llibre ple de fórmules i encanteris. ¿Qui era aquella dona? L’Enriqueta havia estat prostituta des dels vint anys, després es va casar amb un pintor pobre però el matrimoni va fracassar. Poc després va iniciar les seves activitats com a proxeneta, organitzant trobades entre homes rics i benestants de Barcelona amb nens i nenes. Un escàndol en què hi havia implicats molts homes de negocis i de renom de la ciutat comtal.
Durant el dia, l’Enriqueta sortia de casa vestida de captaire i s’emportava sota la capa els nens i nenes desprevinguts que encara corrien pel carrer. En canvi a les nits, l’Enriqueta s’abillava amb vestits sumptuosos i amb rics perfums i sortia a trobar-se amb els seus clients. Un cop havia pervertit els nens, en treia la sang i els greixos, molt apreciats per les seves propietats curatives, i els guardava
fent-ne ungüents. ¿Com va acabar l’Enriqueta? No sabem si la mataren a la presó, si l’enverinaren o finí els seus dies al manicomi.
Després de la detenció, els policies van registrar totes les finques on havia viscut Enriqueta Martí. A la casa del carrer Jocs Florals, hi trobaren al jardí un crani d’un nen encara amb cabells enganxats i ossos de tres o quatre nens i nenes més.

2 comentaris:

  1. No la trobo massa creïble aquesta història, més aviat sembla una història de por que altra cosa...

    ResponElimina
  2. Es tracta d'una història del llibre de llegendes de Sants-Montjuïc. No té vocació de credibilitat

    ResponElimina